Visdomstand

En operativ fjernelse af en tand kaldes også amotio. Og modsat en simpel tandudtrækning og en kompliceret tandudtrækning foregår den operative fjernelse af en tand hos Tandlægerne i Middelfart under helt sterile forhold.

Som henvisningsklinik for fjernelse af komplicerede tænder har vi mange års erfaring med lige netop denne type behandling. Visdomstænder er tit den type tænder, som fjernes i forbindelse med en amotio, og på grund af vores specialudstyr og mange års erfaring tager en sådan behandling sjældent mere end 30 minutter.

Mange mennesker gruer for at få fjernet visdomstænder, men oplevelsen er i dag en helt anden, end den var i gamle dage. Meget nyt udstyr er kommet til, hvilket har resulteret i meget mere nænsomme indgreb.

Forud for enhver behandling og derfor også i forbindelse med fjernelse af en visdomstand ligger en grundig forberedelse. Du skal som patient være nøje informeret om indgrebet, og vi skal som tandlæger have undersøgt placeringen af tanden i kæben inden indgrebet. Typisk gør vi det således, at du møder til en konsultation, hvor du grundigt informeres, inden vi finder en tid en anden dag til fjernelse af tanden.

Når du møder ind til fjernelse af tanden, vil vi starte med at give en god lokalbedøvelse, da også fjernelse af tænder skal være fuldstændig smertefri hos os. Enhver operativ fjernelse af en tand følger en nøje planlagt procedure, som sikrer et 100 procent sterilt indgreb. Derfor vil du opleve, at dine behandlere vil bære kitler, mundbind og kirurgiske huer. Du vil også få en hue, og der vil blive lagt et klæde henover din mave. For nogle kan det se lidt voldsomt ud, men man skal blot huske på, at det er for at sikre den fuldstændige sterilitet, som er med til at sikre et perfekt slutresultat. Og selvom det hele ser anderledes ud end sædvanligt, kan vi stadig løbende tale sammen. Når hele operationsopdækningen er på plads, og vi har sikret os, at lokalbedøvelsen virker, lægges der et lille snit i tandkødet ud for tanden og tandkødet trykkes nænsomt til side. Herefter er tanden blottet, og tanden kan fjernes. Som oftest bores der omkring tanden, således der skabes plads til, at tanden kan komme ud og til tider deles tanden i flere stykker. Det vigtigste er her, at tanden fjernes nænsomt, således den bedste heling efter operationen sikres. Når tanden er fjernet skylles området med sterilt saltvand, og der lægges cirka 3-5 sting.

I dagene efter en operation skal man passe på sig selv. Hævelse og ømhed er helt naturlige elementer, men oplevelsen kan bedres af at tage den med ro. Samtidig skal du i ugen efter operationen skylle munden med klorhexidin mundskyllevæske. Dog skal du vente til dagen efter operationen med at skylle, da såret den første dag skal have ro. Omkring ro er det også vigtigt, at du i den første uge efter indgrebet ikke er for fysisk aktiv. Dit blodtryk vil nemlig stige, og dette vil forstyrre sårhelingen. Så en almindelig gåtur vil være fin for helingen, men undgå at tage i træningscenter. Endvidere må du undgå varme drikke, og når du spiser, skal du primært holde dig til den anden side. Efter en uge kan man normalvis begynde at være fysisk aktiv igen. Som ved al anden behandling kan der efter en operativ fjernelse af en tand opstå spørgsmål efter indgrebet, og du skal endelig kontakte klinikken, da vi altid står til assistance.

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket
Tlf.: 6441 0188

Eksperter i tandlægeskræk

Læs mere her

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Kontakt

Tandlægerne i Middelfart
Brovejen 242
5500 Middelfart
tlm@tlm.dk
64 41 01 88

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket

Følg os på:

Facebook
Tandlægerne i Middelfart har 4.9/5 ud af anmeldelserne på Facebook.

Medlem af foreningerne:

Tandlægeforeningen
iti
Parodontologi
the dawson academy