Tandudtrækning

En tandudtrækning eller tandekstraktion er sidste udvej, og inden du og din tandlæge når den beslutning, er tanden og et røntgenbillede af tanden grundigt vurderet for alternativer.

Hos Tandlægerne i Middelfart er vores ypperste mål at bevare sunde og velfungerende tænder hele livet, men i nogle tilfælde vil fjernelse af tanden være at foretrække. Det kan være tilfælde, hvor en visdomstand sidder så skævt i kæben, at den aldrig kommer rigtigt frem. Det kan være, hvis tanden som følge af et traume er flækket langt ned i roden eller det kan være tilfælde, hvor der er et meget stort cariesangreb eller en stor betændelse omkring tanden. I alle tilfælde vil vurderingen om tanden må fjernes eller ej altid bero på en grundig gennemgang af alle faktorer, som kan tale for og imod fjernelse af tanden. Hvis tanden må fjernes lægges der først en grundig lokalbedøvelse for ligesom al anden tandbehandling hos Tandlægerne i Middelfart, skal også denne behandling være smertefri. Mange mennesker er helt naturligt utrygge ved at få fjernet en tand, men de nyeste bedøvelsesvæsker sikrer, at også denne behandling forløber uden smerte. Samtidig er det således, at enhver tandekstraktion hos os foretages atraumatisk. Dette skal forstås på den måde, at tanden fjernes så nænsomt som muligt. Vi har en lang række specialinstrumenter, som muliggør, at tandkødet omkring tanden, knoglen omkring tanden og eventuelle nabotænder, ikke belastes under tandekstraktionen, og på den måde skaber vi de bedste forudsætninger for en hurtig heling og et minimum af smerte efter behandlingen.
Når du har fået fjernet en tand lægges der et stykke gaze på området. Dette skal du bide let sammen på en times tid. Du kan se det som et plaster på såret, som er med til at give området ro og give kroppen mulighed for at begynde helingen. I dagene efter en tandudtrækning skal du også tage dig visse forholdsregler. Såret må ikke børstes, og munden må ikke skylles kraftigt, og du skal også afstå fra fysisk udfoldelse, som kan få blodtrykket til at stige. I det hele taget har såret bedst af ikke at blive forstyrret og herunder ligger også at spise i den anden side og undgå varme drikke den første uges tid. Det bedste man kan gøre er at tage hjem og tage en rolig dag på sofaen, lige når tanden er fjernet. I forbindelse med en tandudtrækning og ved enhver anden behandling må du altid kontakte klinikken, hvis der opstår spørgsmål efter behandlingen.

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket
Tlf.: 6441 0188

Eksperter i tandlægeskræk

Læs mere her

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Kontakt

Tandlægerne i Middelfart
Brovejen 242
5500 Middelfart
tlm@tlm.dk
64 41 01 88

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket

Følg os på:

Facebook
Tandlægerne i Middelfart har 4.9/5 ud af anmeldelserne på Facebook.

Medlem af foreningerne:

Tandlægeforeningen
iti
Parodontologi
the dawson academy