Rodbehandling

Mange patienter gruer ved tanken om en rodbehandling, da de enten selv mindes en rodbehandling for flere år siden eller er blevet fortalt om, hvordan det kan opleves. Heldigvis har der også på dette område de seneste år været en rivende udvikling, og hos Tandlægerne i Middelfart benytter vi os også her af den nyeste teknologi.

Tidligere kunne en rodbehandling tage lang tid, men de nye filsystemer tillader, at en rodbehandling hyppigt kan afsluttes efter 30 minutter og uden smerte. Hos Tandlægerne i Middelfart benytter vi os af et rodbehandlingssystem ved navn WaveOne. Et system der sikrer en optimal udrensning af tanden og skaber en tæt og stærk rodfyldning. Sammen med WaveOne systemet benytter vi en såkaldt elektronisk apex-finder. Det er et apparat, som sikrer, at tanden renses ud til den helt rette dybde. I mange år har man blot kunnet anvende røntgenbilleder, men apex-finderen har gennem talrige undersøgelser vist sig overlegen i sin nøjagtighed, og af den grund anvendes den af alle behandlere hos os. Der kan være flere grunde til, at en tand desværre må rodbehandles. Nogle gange kan det være et dybt cariesangreb, der når helt ind til nerven. Det er en uheldig situation og for at undgå netop dette, tager vi hos Tandlægerne i Middelfart cirka hvert andet år røntgenbilleder, som kan afsløre eventuelle cariesangreb mellem tænderne. Hvis cariesangrebet opdages meget tidligt, kan det til tider været tilstrækkeligt med en bedring af mundhygiejnen og i andre tilfælde vil en fyldning være nødvendig. Andre gange kan være et tidligere traume mod en tand, som er skyld i at en tand må rodbehandles. I de tilfælde har slaget forårsaget, at tandens nerve er død og er begyndt at give betændelse omkring tandens rodspids.
Ligesom ved al anden behandling foretages der før en rodbehandling en grundig undersøgelse af årsagen til den smerte, der opleves fra tanden. Der spørges ind til symptomerne, og der tages et røntgenbillede for at afsløre et eventuelt hul i tanden eller betændelse.
Når diagnosen er fundet, lægges der først en grundig bedøvelse. Herefter skabes der adgang til den betændte nerve, som fjernes. Under hele seancen arbejdes der nænsomt for at sikre, at der ikke opleves smerte. Når nerven er fuldstændigt fjernet, foretages der en grundig skylning af tandens rodkanaler for at sikre, at der ikke er efterladt bakterier i tanden. I nogle tilfælde kan tanden fyldes med det endelige rodmateriale på dette tidspunkt, og rodbehandlingen vil være færdig. I andre tilfælde kan et ekstra besøg være nødvendigt, så vi er sikre på, at tanden er helt symptomfri og fri for bakterier. Efter 6-12 mdr. efter en rodbehandling skal der tages et røntgenbillede for at kontrollere resultatet. De seneste år er prognosen for en rodbehandling blevet bedre, men man skal vide, at sandsynligheden for, at rodbehandlingen bliver en succes ligger på mellem 80-90%.

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket
Tlf.: 6441 0188

Eksperter i tandlægeskræk

Læs mere her

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Kontakt

Tandlægerne i Middelfart
Brovejen 242
5500 Middelfart
tlm@tlm.dk
64 41 01 88

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket

Følg os på:

Facebook
Tandlægerne i Middelfart har 4.9/5 ud af anmeldelserne på Facebook.

Medlem af foreningerne:

Tandlægeforeningen
iti
Parodontologi
the dawson academy