Kroner

Hos Tandlægerne i Middelfart benytter vi os af den nyeste og mest nøjagtige teknik i fremstillingen af tandkroner.

Tidligere var det meget normalt, at der anvendtes siliconeaftryk placeret i aftryksskeer, når der skulle tages aftryk til kroner og broer. Dette er former for aftryk, vi stadig kan tage og i nogle tilfælde vælger at anvende, eksempelvis når der skal fremstilles finérkroner(guldkroner), metalkeramikkroner, større broer, implantataftryk eller proteser. Men i langt de fleste tilfælde kan vi benytte os af den mest moderne form for aftryk, nemlig det digitale. Hvor man tidligere måtte sende aftrykket til sin tekniker i en pakke, mailer vi nu vores aftryk til vores dygtige danske teknikere. Selve beslibningen og aftrykstagningen af tanden tager cirka 30 min., og allerede to dage efter har vi den fuldkeramiske krone klar til dig. Tidligere kunne fremstillingen sagtens tage helt op til 14 dage. 
Men hvornår vælger man en krone på en tand frem for en plastfyldning? Hos Tandlægerne i Middelfart foreslår vi altid den billigste løsning, som kan sikre en stærk tand i mange år, og i langt de fleste tilfælde er en almindelig fyldning tilstrækkelig. Men der kan være tilfælde, hvor kronen er at foretrække. Det kan være ved tænder, som tidligere er blevet rodbehandlet og allerede fremstår med store fyldninger. Disse tænder er tit så svækkede, at tanden må forsynes med en krone for at reducere risikoen for en fuldstændig fraktur af tanden. Andre gange kan det skyldes, at tanden har været forsynet med en stor og ældre sølvamalgamfyldning, som nu er knækket. Revner eller såkaldte infraktioner kan være endnu en årsag. Vi oplever til tider, at patienter klager over jag, når de bider sammen på deres gamle fyldninger. Når dette opleves, kan det være et udtryk for, at der er kommet en revne i tanden under den eksisterende fyldning, og her er det vigtigt at sikre tanden, inden revnen bliver dybere. Er man rigtigt uheldig, kan dette nemlig føre til, at tanden flækker helt. I hvert tilfælde går vi individuelt ind og vurderer den bedste løsning og udformer altid et prisoverslag, du kan tage med hjem.
Når vi sammen har besluttet os for, at tanden skal have en krone er første trin at lægge en lokalbedøvelse. Dette sikrer, at behandlingen er fuldstændig smertefri. Dernæst beslibes tanden således, at den får den perfekte form. Vi sliber i toppen af tanden, og vi sliber rundt om tanden. Samtidig sikrer vi os, at tanden er fuldstændig ren for gammelt fyldningsmateriale og eventuel caries. Selve aftrykstagningen foregår digitalt. Vi tager billeder af tandrækken både i overkæbe og i underkæbe, samt et billede af hvordan du bider sammen. Dette sikrer, at vores tandtekniker har al fornøden information til fremstilling af kronen. Alle disse informationer sendes til vores tekniker sammen med en angivelse af hvilken farve, kronen skal have. På dentallaboratoriet opbygger og former vores tekniker kronen gennem et yderst avanceret computerprogram kronen og disse informationer sender hun videre til en fræser, som ved hjælp af to forskelligt formede bor fræser kronen ud fra en glaskeramikblok. Efter fræsning rengøres kronen, den males med forskellige keramikfarver, så den bliver helt unik og individuelt tilpasset til dig. Herefter brændes kronen i en keramikovn ved cirka 1200 grader celcius i cirka 30 min. og er nu klar til indsættelse i munden. Omkring disse nye kronetyper kan det siges, at både styrke og æstetik er utrolig høj. Vi ser, at kronernes farvespil pga. deres fuldstændige opbygning i glaskeramik, helt uden brug af metal, er uforligneligt.
Når vi allerede to dage efter beslibning af tanden har kronen, skal vi bruge en lille halv time til den endelige tilpasning og cementering af kronen. Vi kontrollerer her, at kronen passer perfekt både til tanden og i farve og i form. Når kronen er cementeret, er hele tanden klar til brug. Det er ikke nødvendigt at vente 1 time, inden tanden anvendes. Kun hvis du har været bedøvet, skal du som altid ved bedøvelse passe på ikke at bide dig selv.

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket
Tlf.: 6441 0188

Eksperter i tandlægeskræk

Læs mere her

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Kontakt

Tandlægerne i Middelfart
Brovejen 242
5500 Middelfart
tlm@tlm.dk
64 41 01 88

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket

Følg os på:

Facebook
Tandlægerne i Middelfart har 4.9/5 ud af anmeldelserne på Facebook.

Medlem af foreningerne:

Tandlægeforeningen
iti
Parodontologi
the dawson academy