Caries / Huller i tænderne

Caries vil de fleste af os opleve, men hos Tandlægerne i Middelfart ser vi det som vores fornemste opgave at sørge for, at huller i tænderne konstateres så tidligt som muligt.

Caries vil de fleste af os opleve, men hos Tandlægerne i Middelfart ser vi det som vores fornemste opgave at sørge for, at huller i tænderne konstateres så tidligt som muligt. Nogle gange så tidligt at det ikke er nødvendigt at bore i tænderne. Ved dine besøg hos os vil vi, når det er påkrævet tage røntgenbilleder af tænderne for at afdække eventuelle cariesangreb mellem tænderne. Hvor hyppigt disse billeder tages varierer, men som hovedregel kan vi nøjes med at tage billederne hvert andet år. Røntgenbilleder gør os i stand til blandt andet at opdage cariesangreb, som er på vej mellem mundens små og store kindtænder, også kaldet præmolarer og molarer. Udover den diagnostik vi kan udføre gennem røntgenbillederne er vores lupbriller et nødvendigt redskab. Alle behandlere hos Tandlægerne i Middelfart anvender lupbriller, hvilket er med til at sikre en tidlig diagnostik af caries og andre ikke ønskværdige tilstande. Tidlig indgriben er vigtig for, at tænderne kan holdes stærke livet igennem, og tidlig indgriben har også stor betydning for bekosteligt det er at lave tænderne.

Når man først forstår årsagerne, er caries heldigvis en tandsygdom, man selv kan gøre meget for at undgå. 
Man kan sige, at lige meget hvad vi gør, vil der altid være bakterier i munden. Det er helt naturligt. Huller i tænderne opstår, når bakterierne igennem længere tid får lov til at sidde på tænderne og samtidig tilføres sukker gennem den mad, vi spiser. Bakterierne bruger sukkeret og danner syre, som derigennem opløser tandens overflade. Der er derfor to måder, vi kan ramme bakterierne på. Den ene måde er gennem grundig rengøring at forstyrre og holde mængden af bakterier nede. Vi er hos Tandlægerne i Middelfart ved din undersøgelse meget opmærksomme på at diagnosticere plak/belægninger af bakterier på tænderne og instruere i fjernelsen af disse. Ud over det daglige og grundige renhold er det vigtigt at være opmærksom på, hvad man spiser og drikker. Fødevarer såsom sukkerholdige læskedrikke og juice kan det være hensigtsmæssigt at reducere mængden af. Tag en snak med din behandler hos Tandlægerne i Middelfart og bliv grundigt informeret om både den bedste form for renhold af netop dine tænder og en snak om hensigtsmæssige kostvaner.

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket
Tlf.: 6441 0188

Eksperter i tandlægeskræk

Læs mere her

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Kontakt

Tandlægerne i Middelfart
Brovejen 242
5500 Middelfart
tlm@tlm.dk
64 41 01 88

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket

Følg os på:

Facebook
Tandlægerne i Middelfart har 4.9/5 ud af anmeldelserne på Facebook.

Medlem af foreningerne:

Tandlægeforeningen
iti
Parodontologi
the dawson academy