Bro

En bro laves for at erstatte en eller flere tænder. 
Inden der tages stilling til om en bro-løsning er det rigtige for dig foretages der en grundig undersøgelse af de tænder, der skal bære broen.

Det er her vigtigt, at tænderne er sunde og stærke, så de har styrken til at bære broen i mange år. Vi tager røntgenbilleder i forbindelse med undersøgelsen af tænderne. På den måde kan en evt. betændelse på tandrødderne afsløres eller udelukkes, og vi kan derigennem sikre os, at broen er bygget på et solidt fundament.
Som al anden behandling hos Tandlægerne i Middelfart foregår bro-behandling smertefrit. Det vil sige, at vi før vi påbegynder beslibningen af de tænder, som skal bære broen, har lagt en god lokal bedøvelse. Når vi har sikret os at lokalbedøvelsen virker, fjernes alt gammelt fyldningsmateriale på de tænder, som skal bære broen. På den måde er vi 100 procent sikre på, at der ikke gemmer sig et cariesangreb under broen siden hen. Efter en yderligere beslibning af tænderne tages der et aftryk til broen. Der tages både aftryk i underkæbe og i overkæbe. Det giver vores dygtige tandtekniker mulighed for at lave en bro, som passer nøjagtigt i din bidhøjde. Det handler her også om, at tænderne i deres opbygning får nøjagtig samme form og farve, som de andre tænder. Herefter mailes eller sendes aftrykket til teknikeren, som går i gang med sit arbejde. Alt efter hvor stor eller kompliceret broen er, kan der nu gå fra 2 til 14 dage, inden den endelige bro er færdiglavet. I denne periode er dine tænder beskyttet af en midlertidig bro, som dækker over de beslebne tænder. Når broen er modtaget fra teknikeren gennemgås den af både tandlæge og patient. For os som tandlæge kigger vi på, om den passer 100 procent til tænderne. Der må ikke være en mindste spalte mellem bro og tand, og derfor benytter vi os kun af dygtige danske teknikere, vi har arbejdet sammen med i mange år. Som patient skal du i denne fase også se på, om broen lever op til dine æstetiske krav, så i denne fase har vi også fokus på, om broen har den perfekte farve i forhold til dine andre tænder. Når alle de strenge krav til broen er gennemgået, kan broen cementeres og endeligt tilpasses. Cementen, vi bruger, er utrolig stærk, og når du forlader klinikken kan broen bruges med det samme.
At have en bro minder i høj grad om at have sine egne tænder. Broen sidder fast og kan ikke som en protese vippe. Broløsningen vælges som regel, hvis de tænder som grænser op til området med den manglende tand, har brug for at blive styrket i form af en krone. Hvis nabotænderne derimod er intakte, er anbefalingen modsat ofte at lave et implantat, da man på den måde kan undgå at slibe for intakte tænder.

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket
Tlf.: 6441 0188

Eksperter i tandlægeskræk

Læs mere her

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Kontakt

Tandlægerne i Middelfart
Brovejen 242
5500 Middelfart
tlm@tlm.dk
64 41 01 88

Åbningstider

Mandag: 08:00 - 17:00
Tirsdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 16:00
Fredag: 08:00 - 16:00
Lørdag: 08:00 - 13:00
Søndag: Lukket

Følg os på:

Facebook
Tandlægerne i Middelfart har 4.9/5 ud af anmeldelserne på Facebook.

Medlem af foreningerne:

Tandlægeforeningen
iti
Parodontologi
the dawson academy